Bekkeninstabiliteit bij vrouwen is niet eenvoudig te genezen. Het kan optreden tijdens de zwangerschap. het kan echter ook optreden na de zwangerschap. Bij de huisarts en fysiotherapeut kan u terecht voor oefenprogramma's  voor het trainen van uw bekken. Denk daarbij aan het gedoseerd trainen van:

  • buik,
  • bil,
  • been en
  • bekkenbodemspieren

Bang voor ontslag bij ziekte

Indien u ziek bent voor langere tijd door uw bekkeninstabiliteit, kan uw werkgever u niet zomaar ontslaan. Dit geld zeker voor de eerste 2 jaar van uw ziekte. In deze 2 jaar geldt namelijk een zogenaamd opzeg verbod. Wel worden zowel uw werkgever als uzelf geacht er alles aan te doen om u weer in uw functie te kunnen laten terugkeren. Mocht dit echter geen haalbare kaart blijken te zijn, dan wordt er van uw werkgever verwacht, dat hij of zij u passend werk aanbiedt. U bent als werknemer echter niet verplicht om alles te accepteren wat u wordt aangeboden. Nadat u al twee jaar ziek bent, kan de werkgever een ontslagvergunning bij het CWI aanvragen. Hij dient bij de ontslagaanvraag echter wel te bewijzen, dat er van alles gedaan is om u te laten integreren en een passende baan te vinden. Kan hij of zij dit bij de ontslagaanvraag niet aantonen, dan moet uw werkgever u tot maximaal een jaar langer uw volledige salaris doorbetalen.

Wel ontslag bij ziekte

Uw werkgever kan u wel ontslaan tijdens de eerste twee jaar van uw ziekte, wanneer er sprake is van een arbeidsconflict of reorganisatie. In dit geval moet uw werkgever echter wel naar de kantonrechter voor de ontslagaanvraag. Ontslag krijgen zonder goede reden is niet zo maar mogelijk.

Ontslagbescherming bij zwangerschap

Uw werkgever mag u niet ontslaan wanneer u zwanger bent, met bevallingsverlof bent of de eerste zes weken na een bevallingsverlof. Zelfs, indien u ontslagen wordt zonder dat uw werkgever op de hoogte is van uw zwangerschap, kunt u dit ontslag terugdraaien. Wel heeft u dan een verklaring van de arts nodig.

Arbeidsrecht advocaten

Sommige arbeidsrecht advocaten zijn gespecialiseerd in ontslagzaken bij zwangerschap. Wij hebben goede ervaringen met: